dimanche 27 juillet 2008

Studenţi europeni, în vizită la primăria Chişinău

Primarul general Dorin Chirtoacă i-a primit pe un grup de tineri, reprezentanţi ai Asociaţiei Studenţilor Europeni (AEGEE). În cursul întâlnirii, discuţia s-a axat pe situaţia din Republica Moldova, precum şi pe istoria şi realităţile din oraşul Chişinău.

Dorin Chirtoacă a salutat prezenţa studenţilor în capitala R. Moldova, menţionând că asemenea vizite contribuie la promovarea imaginii oraşului nostru în lume. Potrivit primarului general, vizitând Chişinăul cetăţenii altor state îşi pot crea o impresie corectă despre starea lucrurilor de aici.

La rândul lor, reprezentanţii Asociaţiei Studenţilor Europeni au spus că au rămas plăcut surprinşi de oraşul Chişinău, subliniind că se aşteptau să găsească o urbe mai săracă. De asemenea, studenţii aveau să remarce că imaginea ţării nu este cea mai bună în lume, sugerând că pentru a schimba lucrurile, trebuie realizate mai multe acţiuni de promovare a imaginii R. Moldova. Potrivit tinerilor, oamenii din Chişinău sunt foarte prietenoşi, dar necunoaşterea limbii engleze de către locuitorii oraşului este un obstacol în comunicare.

Asociaţia Studenţilor Europeni este una dintre cele mai mari din Europa şi numără circa 15.000 studenţi şi tineri profesionişti din toate domeniile, în peste 241 de oraşe universitare din 40 de ţări europene.

Sursa :
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

Aucun commentaire: