jeudi 26 juin 2008

Revin pionierii in Moldova?

O tabără de odihnă din Cuhureştii de Sus, Floreşti, s-a transformat peste noapte în detaşamente de pionieri. Copiii sunt atraşi mai întâi în tabere, după care sunt primiţi în rândul pionierilor. Totul are loc sub privirile atente ale autorităţilor locale şi poliţiei pentru minori, informează DTV. Imediat după deschiderea taberei „Prietenia” , copiii au fost grupaţi în detaşamente, fiecare condus de câte un pionier. Cu cravata şi bonetă roşie, tinerii au mărşăluit sub acorduri de tobe şi goarne şi au dat onorul drapelului roşu cu simbolică comunistă şi cu chipul liderului bolşevic Vladimir Lenin, mai precizează sursa citată. În scurt timp, vom plasa şi imagini video.

Potrivit DTV, toţi copii au fost obligaţi să asiste la ceremonialul de primire a noi membri în rândul organizaţiilor de pionieri. Chiar şi acei care nu au acceptat să facă parte din detaşamente. Ceremonialul aminteşte cu fidelitate vechile ritualuri sovietice.

Din autorităţile locale, la deschiderea taberei pionereşti de la Floreşti au asistat însă vicepreşedintele raionului şi primarul localităţii Cuhureştii de Sus, fapt confirmat şi de imaginile de la această manifestare. Mai mult decât atât, oficialul raional personal a legat cravate roşii la gâtul copiilor.

Tabăra pionerească de la Floreşti nu a stârnit nicio reacţie în rândul autorităţilor, chiar dacă manifestările presupun o implicare directă a copiilor în activităţi politice. Mai mult decât atât, funcţionarii din Floreşti spun că taberele de pionieri sunt o tradiţie locală. (...)
Deşi e o implicare directă a copiilor în activităţi politice, solicitat de DTV, vicepreşedintele r. Floreşti, a explicat că tabăra pentru pioneri „este o iniţiativă locală” şi că „nu este politizată”. „Este organizaţia copiilor patrioţi, nu cum vorbim noi de Pavlik Morozov, dar cum au fost timuroviştii care ajutau bătrânii, care făceau lucruri bune. Pionierul trebuie să fie primul în lucrurile frumoase”, a mai menţionat Şura.
(...)
Amintim că în noiembrie 2003, preşedintele Voronin acuza partidele politice într-un interviu la Moldova 1 că practică „pedofilia politică”, implicând tinerii în activităţile de protest faţă de memorandumul Kozak.

În tabăra de la Cuhureştii de Sus se vor odihni în această vară, 2000 de copii din Floreşti, Chişinău, Rezina, Şoldăneşti şi Sângerei.

Urmăriţi mai jos o galerie foto:











Sursa UNIMEDIA

1 commentaire:

Anonyme a dit…

Numai asta ne lipsea, sa ajungem in UE cu cravate rosii la git!