mercredi 18 juin 2008

Dorin Chirtoaca da raportul pentru 1 an de activitate



(foto, video) Chirtoacă a dat raportul în faţa alegătorilor, a prezentat priorităţile pentru anul viitor şi a anunţat că va participa activ în electorala din 2009
18 Iunie 2008, 16:43
Afişări: 503
Colaj: UNIMEDIA

Primăria capitalei a achitat datorii de 500 mln. de lei, moştenite de la administraţia precedentă * În anul care vine vom repara staţia de apurare a apei * Pentru amenajare lacului “Valea Morilor” e nevoie de circa 100 mln de lei * Intimidarea forumiştilor de către guvernarea comunistă este degradantă şi inumană * Voi participa activ în alegerile parlamentare din 2009, dar voi rămâne primar al mun. Chişină. Acestea sunt principalele declaraţii ale primarului general al mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă, lansate azi, 18 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă în aer liber cu ocazia împlinirii unui an de activitate în fruntea primăriei capitalei, la care au participat şi peste 200 de cetăţeni.

“Suntem la primul bilanţ. Acest prim an de mandat a fost marcat de problema corectării activităţii primăriei şi aducerea ei în legalitate. Astfel, deşi am asistat la o presiune continuă din partea guvernării comuniste, primăria capitalei a achitat datorii de 500 mln. de lei, moştenite de la administraţia precedentă”, a declarat primarul general Dorin Chirtoacă.

Primarul a prezentat realizările municipalităţii în primul an de mandat, atrăgând atenţia, în special, la asigurarea funcţionării serviciilor municipale, salubrizarea municipiului, creşterea cu 30% a salariilor pentru profesori şi alţi angajaţi din domeniul social şi cultural, extinderea termenelor de valabilitate a autorizaţiilor pentru agenţii economici, iluminarea străzilor în proporţie de 80% etc.

Edilul capitalei a prezentat şi principalele obiective ale municipalităţii pentru anul următor: reparaţia staţiei de epurare a apei, amenajarea lacului Valea Morilor, crearea unui fond investiţional pentru localităţile din suburbiile mun. Chişinău, renovarea parcului de transport, amenajarea parcurilor şi a locurilor de joacă pentru copii. (articol complet)

Sursa Unimedia

Aucun commentaire: