lundi 9 juin 2008

PSDM vs PLM?

ACUZAŢII: Corina Fusu declară că PSD atacă PL, iar Muşuc susţine că demiterea lui Mihai Ghimpu este un pas curajos şi corect

Reprezentanţii Partidului Liberal şi Partidului Social Democrat continuă seria acuzaţiilor reciproce. În timp ce Corina Fusu declară că Partidul Social Democrat atacă Partidul Liberal, Eduard Muşuc susţine că demiterea lui Mihai Ghimpu este un pas curajos şi corect. Acuzaţiile au fost lansate în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV. „Când îl atacaţi pe Mihai Ghimpu, atacaţi Partidul Liberal”, a mai comentat Fusu, adăugând că evenimentul de vineri „este o catastrofă pentru Republica Moldova, deoarece este un act absolut ilegal, abuziv, bazat pe metodele lui Stalin”.

Corina Fusu a acuzat PSD că a trădat coaliţia democrată din Consiliul Municipal Chişinău şi că, anterior, PSD a creat întotdeauna mari probleme, condiţionând votul său pentru cele mai importante decizii de la primăria capitalei.

„Când îl atacaţi pe Mihai Ghimpu, atacaţi Partidul Liberal”, a comentat Fusu, adăugând că evenimentul de vineri „este o catastrofă pentru Republica Moldova, deoarece este un act absolut ilegal, abuziv, bazat pe metodele lui Stalin”.

Fiind rugat să comenteze acuzaţia că „PSD a intrat în cârdăşie cu comuniştii”, Eduard Muşuc a declarat că „PSD votează nu doar cu comuniştii, dar şi cu liberalii, reieşind din principiile formaţiunii”. „Noi suntem conştienţi că demiterea lui Mihai Ghimpu este periculoasă şi complicată pentru PSD, dar este un pas curajos şi corect. Dacă o să luăm stenogramele o să vedem că problema a fost abordată anterior şi de către alţi consilieri”, a mai adăugat Muşuc.

Referitor la legalitatea deciziei de demitere a preşedintelui CMC, Mihai Ghimpu, şi alegerea în această funcţie a lui Eduard Muşuc, Corina Fusu susţine că este o decizie ilegală, deoarece nu este aplicată semnătura secretarului CMC. În schimb, Eduard Muşuc este de părere că „decizia este absolut legală, deoarece au votat 27 de consilieri şi că există material probator - ceea ce au filmat televiziunile”.

UNIMEDIA precizează că Muşuc s-a comportat în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” ca şi preşedinte legal al Consliului Municipal, fiind apostrofat de către Corin Fusu că nu deţine această funcţie. „În calitate de preşedinte al CMC, voi colabora cu toate fracţiunile. Sunt convins că în acest mod vom reveni la situaţia de normalitate în CMC”, a mai adăugat Muşuc.(citeste mai mult)

Sursa UNIMEDIA

Aucun commentaire: