mercredi 18 juin 2008

Formaţia Trigon cântă pe strada Exhibition Road din Londra

autor: Irina Nechit
Formaţia Trigon concertează între 15 şi 21 iunie, împreună cu Taraf Transilvan, în cadrul festivalurilor Pulse şi Exhibition Road Music Day, organizate la Londra şi Brighton. Trigon participă la aceste ample manifestări muzicale cu sprijinul Institutului Cultural Român din Londra.
Festivalul Pulse celebrează influenţa culturală şi prezenţa comunităţilor din Europa Centrală şi de Est în Marea Britanie, reunind artişti din Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia, România, R. Moldova.
Formaţia Trigon (înfiinţată în 1992), condusă de Anatol Ştefăneţ, cucereşte publicul printr-o combinaţie inspirată de folclor, jazz şi muzică simfonică. Trupa a obţinut recunoaşterea internaţională odată cu premiul Academiei franceze „Charles Cros”, primit în 1994 pentru albumul de debut, The Moldovan Wedding în Jazz. De atunci, instrumentiştii din Trigon au susţinut numeroase concerte la festivaluri celebre de jazz, iar muzica lor este difuzată de posturi de radio din toată lumea.
Exhibition Road Music Day este un festival de muzică live, cu peste 70 de concerte susţinute de muzicieni profesionişti şi amatori din diverse colţuri ale lumii. Este un amestec de sunete şi stiluri, celebrând diversitatea culturală internaţională, care se desfăşoară în locaţii de prestigiu din Londra: Muzeul Victoria & Albert; Muzeul de Istorie Naturală, Institutul Francez; The Royal Parks, Imperial College of London situate pe strada Exhibition Road.
Formaţia Trigon evoluează în capitala Marii Britanii alături de Taraf Transilvan, un grup de muzicieni care scot în evidenţă tehnici tradiţionale de interpretare din diferite sate din Transilvania. Taraf Transilvan, în frunte cu violonistul Ovidiu Barteş, a luat parte la festivaluri de muzică internaţională din Madrid, Lyon, Roma, Stockholm, Praga, Monaco şi Luxemburg.
Festivalurile Pulse şi Exhibition Road Music Day sunt evenimente în aer liber cu mare vizibilitate şi impact de public la Londra.

Sursa TIMPUL

Aucun commentaire: