lundi 9 juin 2008

(Plictis şi) Inspiraţie de Igor Cobileanski a fost desemnat „cel mai bun scurt metraj” la TIFF

autor: Irina Nechit
Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), desfăşurat între 30 mai şi 8 iunie la Cluj-Napoca, a reunit mai bine de 40 mii de spectatori. La capitolul producţii autohtone, filmele care au triumfat în acest an au fost documentarul „Podul de flori” al lui Thomas Ciulei (Cel mai bun lung metraj din cadrul Zilelor Filmului Românesc) şi „(Plictis şi) Inspiraţie” al regizorului Igor Cobileanski (Cel mai bun scurt metraj din Zilele Filmului Românesc). George Dorobanţu, regizorul filmului Elevator a câştigat Premiul pentru debut în cadrul aceloraşi zile dedicate producţiilor autohtone.
Filmele lui Igor Cobileanski au fost proiectate în cadrul serii speciale intitulate Focus Moldova. Au fost prezentate trei serii de scurt metraje din Republica Moldova. Igor Cobileanski a venit cu doua producţii: „Saşa, Grişa şi Ion» şi «(Plictis şi) Inspiraţie», iar Pavel Brăila cu „Shoes for Europe”,”Baron’s Hill», „Eurolines Catering or Homesick Cuisine”.
Festivalul Internaţional de Film Transilvania a bătut în acest an record după record. La ediţia a şaptea, care a stat sub semnul celebrului agent Bond, James Bond, au fost proiectate 200 de filme din 40 de ţări. Cinefilii au umplut zilnic, până la refuz, cele opt locaţii ale festivalului. Anul acesta, tradiţionalelor Republica, Victoria, Arta, Echinox li s-au alăturat Teatrul Naţional, Galeria Muzeului de Arta, Enigma şi, o premieră pentru România, un cinema Drive In, destinat cinefililor care au dorit să vadă filme din maşină.

Sursa Jurnal.md

(PLICTIS) si INSPIRATIE / INSPIRATION

2 commentaires:

Anonyme a dit…

imi place OPERA lu cobileanski

filme ce merită oscaruri :P

vezi că le intelegi si străinii

Association des Etudiants de Moldavie en France a dit…

care straini? la acest festival tot ai nostri l-au apreciat ;)
dar sunt si straini din strainatate care au apreciat filmele lui cobileanski, mai ales ca au fost si traduse (subtitrate) in en si fr se pare, cu ocazia altor evenimente!