lundi 12 mai 2008

Ziua Victoriei la Chisinau


De Ziua Victoriei, presedintele RM, Vladimir Voronin a afirmat ca, unii politicieni de la noi, sunt, de fapt "fascisti contemporani", nescapand nici aceasta ocazie de a-si indrepta tirul spre adversarii sai politici.

Si in acest an, de 9 Mai la Chisinau, a fost sarbatorita cu mult fast, Ziua Victoriei. In cadrul festivitatilor care au avut loc la Memorialul Gloriei Militare "Eternitate" au participat conducerea de varf a tarii, veterani si veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei (sic!), militari si simpli cetateni.
In fata celor cateva mii de participanti la mitingul consacrat Zilei Victoriei şi Comemorării Eroilor Căzuţi pentru Independenţa Patriei, presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, i-a infierat pe politicienii care ii numesc pe veteranii armatei sovietice drept "ocupanti" afirmand: "Aceşti pseudo-politicieni trebuie să conştientizeze că oricum s-ar deghiza ei într-o haină ultramodernă şi ultrapolitică, sînt, de facto, fascişti contemporani". De asemenea Vladimir Voronin a chemat cetatenii la vigilenta... ca pe timpuri. Pentru a nu supara spiritele proeuropene ale viitorilor alegatori, in alocutiunea sa, Vladimir Voronin nu a uitat sa mentioneze, in incheiere, si de viitorul european al Republicii Moldovei afirmand:"Eu cred că Moldova a păşit pentru totdeauna şi ireversibil pe calea viitorului european, a dezvoltării depline a tuturor posibilităţilor, capacităţilor şi talentelor noastre". AMIN!!!

AEMF cu referinta la MoldPres
foto: Moldpres

Aucun commentaire: