samedi 24 janvier 2009

Grigore Vieru omagiat la Paris


Cu sufletele încărcate de durere, îndoliați ca și cei de acasă, basarabenii stabiliți la Paris, din departare, l-au petrecut spre eternitate pe Luceafărul poeziei basarabene Grigore Vieru. La Biserica Ortodoxă Română din Paris, părintele Iulian Nistea a oficiat marti 20 ianuarie 2009 o slujba de pomenire, unde cei care l-au iubit pe maestru s-au rugat într-un cuget pentru odihna sa de veci.
La sfirsitul slujbei religioase doamna Lucretia Birladeanu, scriitoare, a fost aceea care a amintit celor prezenti, crimpee din biografia si creatia lui Grigore Vieru, mentionind in concluzie: "Prigonit, încolțit, de multe ori neînțeles, dar cu o demnitate și o forță extraordinară, înzestrat bineînțeles cu un har dumnezeiesc, Grigore Vieru a purtat de-a lungul atâtor ani această torță alături de prietenii săi, Ion și Doina Aldea Teodorovici, care au dispărut și ei într-un misterios accident. Au purtat această dragoste pentru frații lor români, care nu au înțeles întotdeauna această jertfă, această dorință de apropiere..."
Cu lacrimi si durere tinerii basarabeni prezenti, au adus un ultim omagiu simbolic recitand cu suflet, citeva poezii din creatia lui Grigore Vieru.

Dupa slujba religioasa, au fost depuse flori și au fost aprinse lumânări la statuia lui Mihai Eminescu aflata in imediata apropiere a Bisericii Romane din Paris.

SURSA Doina Munteanu-Bucur

Aucun commentaire: